perjantai 30. marraskuuta 2012

Valkosuklaa-daimkakku

Valkosuklaata ja daimia, nam! Tätä Hellapoliisin reseptiä olen käyttänyt jo useampaan otteeseen, ja joka kerta kakku on mennyt parempiin suihin hyvinkin nopeasti. 




Pidän itse hyydykekakuissa enemmän tummasta keksipohjasta kuin Digestive-kekseistä tehdyssä, mutta makuasioista ei voi kiistellä. Tässä ohjeessa on käytetty Domino-keksejä, mutta mitkä tahansa tummat täytekeksit ajavat asian loistavasti. Olen huomannut, että jos keksipohjassa käyttää voita margariinin sijaan, on riskinä pohjan kovettuminen. Ongelman voisi toki hoitaa niin, että muistaa ottaa kakun ajoissa huoneenlämpöön pehmiämään, mutta helpompi ja varmempi ratkaisu on käyttää margariinia. Ei ainakaan tarvitse jännittää pohjan onnistumista niin paljon.

Pohja:
200 g tummia täytekeksejä murustettuna
75 g margariinia tai voita sulatettuna

Täyte:
2 1/2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100-130 g valkosuklaata
250 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1 1/2  isoa Daim -suklaapatukkaa rouhittuna (= 3 palaa)

Sekoita keksinmurut ja sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. 
Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti